Съветват Apple да купи онлайн гиганта eBay

Джон Скъли смята за разумно Apple да похарчи наличните си пари в покупка на ИТ гиганти като eBay

Джон Скъли смята за разумно Apple да похарчи наличните си пари в покупка на ИТ гиганти като eBay

Бившият изпълнителен директор на Apple Джон Скъли, под чието управление компанията едва не фалира, съветва сегашното ръководство да използва наличните си пари за покупка на няколко големи играчи.

В частност, Скъли препоръчва на Apple да погълне онлайн аукциона еBay. Подобен ход от страна на Купертино би променил целия пейзаж на електронната търговия, смята Скъли, цитиран от BBC.

По неговите думи, Apple не бива да слуша съветите на милиардера и един от най-големите инвеститори в хай-тек гиганти Карл Айкан, който настоява за обратно изкупуване на акции от компанията.

Джон Скъли зае поста генерален директор на Apple през 1985 г. Той бе предпочетен от борда на директорите пред основателя Стив Джобс, който напусне компанията, за да се върне в средата на 90-те години и постепенно да превърне Apple в най-голямата ИТ корпорация. В днешни дни, Джон Скъли призна, че не е бил подходящ за ръководител на компютърния гигант от Купертино.

Коментари по темата: „Съветват Apple да купи онлайн гиганта eBay”

добавете коментар...

  1. Пандо палачинката

    Ако не уважавам даден производите бих му ползвал продуктите при положение че не ги смятам за вредни. Епъл вредят. И не ги уважавам. Тоест ще спра ибей 😉 Иване 😉

  2. Иван Тодоров

    Защо си мисля, че ти и сега не го използваш… 🙂 Повечето от хората които са “анти-Епъл” сте както феновете на ЦСКА – повече мразите Левски, отколкото обичате собственият си отбор! Гротеско е.

  3. mhm

    Хехех, това ако стане спирам да използвам ибей.

Коментар