Милион потребители тестват новия Facebook за Android

facebook android-insКогато говорим за Facebook, цифрите са големи. Така например, компанията съобщи, че броят на участниците в бета програмата за тестване на новото Facebook приложение за Android е превишил 1 милион.

В официалния си блог социалната мрежа разкрива, че в изпитанията участват потребители от над 150 страни. Целта на програмата е да провери стабилността на работа на приложението на всевъзможни Android устройства, предлагани на пазара от 50 различни производители.

Същевременно, Facebook съобщи, че стартира програма за алфа тестове на Android версията на социалната мрежа. Алфа версиите са много по-нестабилни от бета изданията, като освен това в тях могат да се появяват и изчезват нови функции, а дизайнът преминава през множество фази на развитие. На практика, алфа версиите се обновяват с честота няколко пъти седмично.

За да участват в програмата, потребителите трябва първо да се присъединят към алфа-тестерите на Facebook за Android, а след това да се запишат за сваляне на алфа версия на приложението, като натиснат бутона „Become a Tester” в Play Store.

Коментар