Twitter расте, месечната аудитория стигна 230 млн.

Макар и зряла мрежа, Twitter продължава да се разраства, показва статистиката

Макар и зряла мрежа, Twitter продължава да се разраства, показва статистиката

Микроблогърската социална мрежа Twitter продължава да се разраства, което е предпоставка за успешно IPO следващия месец. Компанията изнесе данни, които показват, че през септември месечната аудитория на мрежата е достигнала 230 милиона активни потребители, спрямо 215 млн. през юни.

Ръстът не е зашеметяващ както в ранните години на Facebook, но все пак е значителен за една врече зряла услуга. Амбицията на Twitter винаги е била да достигне 1 милиард потребители, но изглежда това е само по възможностите на Facebook.

Същевременно, използването на ресурсите на мрежата расте още по-бързо. Данните показват 48 милиарда туитове през третото тримесечие, спрямо 30 милиарда за предходните три месеца.

Любопитен факт също таке е, че повечето потребители на Twitter – около 76% от активните – се логват в мрежата от мобилни устройства поне веднъж месечно. За сравнение, през второто тримесечие този показател е бил 75%. Ето защо не е изненадващо, че 70% от приходите на Twitter през Q3 са дошли от мобилни устройства, спрямо 65% през Q2.

Същевременно, компанията отчете най-големите в историята си загуби за тримесечие. В периода юли-септември Twitter е понесла загуби в размер на $64,6 млн., докато приходите й са рекордно високи и възлизат на $168,6 млн., бележейки двукратен ръст спрямо третото тримесечие на миналата година.

Като цяло, за изминалите 9 месеца на годината приходите на Twitter са нараснали със 106% до $422 млн., спрямо същия период на 2012 г. На 15 ноември мрежата ще излезе на борсата с първично публично предлагане на акции.

Коментар