Онлайн магазините стават триизмерни

Нова технология за триизмерни онлайн магазини лансира бостънската компания Kinset. Нейният първи клиент ще бъде корпорацията Brookstone, която се очаква да стартира скоро своя 3D магазин.

Според разработчиците на технологията, новият тип виртуални магазини по нищо няма да се различават от реалните. На потребителите обаче няма да се налага да ходят до физическия магазин, а ще посещават триизмерния онлайн търговски обект от компютрите си.

Предпоставки за създаване на 3D магазините са нарастващата скорост на интернет достъпа и все по-голямата мощ на персоналните компютри. В резултат на това ще се наблюдава постепенна замяна на познатите сега онлайн портали за търговия с триизмерни.

Преходът поставя и нови предизвикателства пред управлението на интернет магазините. Сега търговците ще могат да продават много по-ефективно своите стоки, тъй като те ще бъдат представяни в почти истинския им вид.

След Brookstone се очаква и други магазини да възприемат технологията на Kinset. В момента се водят преговори с няколко потенциални клиенти на триизмерната система за онлайн търговия.

Коментар