Епълският “Леопард” дебютира тази седмица и в България

На традиционната среща "Apple, Adobe и приятели" в София тази седмица ще бъде представена новата операционна система Mac OS X 10.5, известна като Leopard. За това съобщава официалният дистрибутор на Apple у нас – Български Бизнес Системи.
На насрочената за 21 и 22 ноември среща във Военния клуб в София ще бъде осигурен свободен достъп до новите продукти на Apple и Adobe, уточняват организаторите.
Наред с презентациите, насочени към професионалистите в областта на предпечатната подготовка, графичния дизайн, видео монтажа, аудио обработката и фотографията, ще бъде поставен акцент и на интеграцията на продуктите във всекидневната работа на потребителите.
"Apple, Adobe и приятели" ще бъде официалната премиера за България на Mac OS X 10.5 Leopard, която съчетава традиционната за UNIX системите стабилност и сигурност с над 300 нововъведения, улесняващи работата на потребителя.
Други продукти, които се очаква да приковат вниманието във Военния клуб, са новият iMac (20 и 24 инча с алуминиев корпус), iPod Touch с възможност за безжична връзка към Интернет, както и линията преносими компютри на Apple – MacBook и MacBook Pro.
Операторът vivatel пък ще представи нови мобилни решения за достъп до високоскоростен интернет и преносимост на данни, както и съвместимостта на продуктите си с тези на Apple.
Фтографите ще могат да тестват последни модели професионални цифрови огледално-рефлексни фотоапарати на Canon: моделите EOS 40D, EOS 1D Mark III и EOS 1Ds Mark III, както и D300 на Nikon, E3 на Olympus, Sigma SD14. Предвидена е и възможност за тестване на един от професионалните принтери за широкоформатен печат на Canon – image ProGraf 5100.
Възможностите на професионалните решения за видеообработка ще бъдат демонстрирани с FC Studio и HD видео камери на Canon: модели XLH1, XL-G1 и XH-A1, уточниха от ББС.

Коментар