Apple алармира за проблем в MacBook Air

Apple откри проблем със SSD устройствата в тънкия и лек като перце лаптоп MacBook Air. Компанията вече пусна ъпдейт на фърмуера, като същевременно е готова да замени безплатно дисковете на потребители, при които не може да се направи обновление.

Част от SSD дисковете на MacBook Air, пуснати през 2012 година, имат проблем, който може да доведе до загуба на данни

Част от SSD дисковете на MacBook Air, пуснати през 2012 година, имат проблем, който може да доведе до загуба на данни

MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1 не е типичният регулярен ъпдейт, който може да бъде пропуснат. Това е извънредно обновление на фърмуера, което предотвратява загуба на данни, съхранявани в MacBook Air.

Добрата новина е, че проблемът е открит изпреварващо от Apple, преди още потребители да са алармирали за него. Малък процент от SSD дисковете в MacBook Air, пуснати през 2012 година, имат проблем, който може да доведе до загуба на данни, гласи официалното съобщение.

Ъпдейтът тества диска и в повечето случаи инсталира нов фърмуер за отстраняване на проблема. Ако устройството не може да бъде обновено, Apple ще го замени с ново, напълно безплатно за клиента, уверява производителят.

MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1 е достъпен за сваляне от сайта на Apple. Приложим е за лаптопи MacBook Air с операционни системи OS X Lion или Mountain Lion, пуснати през 2012 г. Датата на модела може да се провери от менюто „About This Mac” в горния ляв ъгъл на десктопа, след което се избира „More Info…” и в резултат се появява прозорец с картинка на компютъра и неговата рождена дата.

Коментари по темата: „Apple алармира за проблем в MacBook Air”

добавете коментар...

  1. Христо Иванов

    На един приятел изгоря SSD и му казали вземаме ти старото и чакаш за нов от един до два месеца .

Коментар