MS Office доминира тотално в бизнес сектора

Близо 85% от компаниите използват версията Office 2010 (източник: Forrester Research).

Близо 85% от компаниите използват версията Office 2010 (източник: Forrester Research).

Офис пакетът на Microsoft доминира тотално като предпочитано решение в корпоративния сектор, сочат данни от ново проучване на Forrester Research.

MS Office е най-използваният софтуер за продуктивност в компаниите с дял от близо 85% за версията Office 2010. Новият Office 2013 ще навлиза постепенно с прехода към Windows 8 PC.

Microsoft вложи доста усилия, за да направи Office достъпен за всяка платформа, вкл. в облака, и изглежда тази стратегия дава резултат. Наскоро компанията пусна Office за Android и iPhone, както и облачен Office 365 на абонаментен принцип.

Докато повечето мениджъри, отговорни за ИТ решенията, не гледат на многоплатформената поддръжка като приоритет и са доволни от Office за Windows, то редовите служители могат да избират различен софтуер за своите персонални iOS и Android устройства, се посочва в анализа. Така, че наличието на Office за тези платформи e верен ход за Microsoft.

Докладът на Forrester показва спад в употребата на пакетите с отворен код като OpenOffice и LibreOffice след първоначалния ентусиазъм, с който много компании възприеха подобни решения. Клауд решението Google Docs е предпочетено от около 13% от корпоративните мениджъри и е под сериозен натиск от Office 365.

Броят на абонатите на Home Premium версията на Office 365 наскоро превиши 2 милиона, като приходите на Microsoft от тази услуга се изчисляват на 1,5 милиарда долара годишно. Данните от проучването сочат, че към момента няма сериозна заплаха за лидерството на Microsoft в сегмента на софтуера за продуктивност.

Коментари по темата: „MS Office доминира тотално в бизнес сектора”

добавете коментар...

  1. luser

    Тази статистика сами ли са си я изкарали, то и аз мога да направя една графика и да сложа тъпия офис пакет най-отдолу

  2. User

    Не се знае да не се радват толкова от МС. Каквото се случи с Internet Explorer същото може да се получи и с техния досаден офис пакет.

Коментар