Науката на САЩ ще се възстановява години

Ултраконсерваторите се опитват да откажат  САЩ от науката, коментира Fudzilla

Ултраконсерваторите се опитват да откажат САЩ от науката, коментира Fudzilla

Спирането на редица правителствени служби и програми в САЩ, под влияние на Републиканската партия, може в края на краищата да означава връщане към креационизма и библейските уроци, пише в язвителен коментар Fudzilla.com.

Ултраконсерваторите се опитват да накарат САЩ да се откажат от науката и да се върнат към библейската чистота и изглежда, че желанието им ще бъде удовлетворено. Не само, че лаборатории и офиси останаха затворени за изследователите, но и цели научни програми бяха отложени и вече са под угроза от закриване.

Критичните тестове на телескопа James Webb Space Telescope, дългоочаквания наследник на Хъбъл, са спрени. Учените не могат да получават електронна поща, да присъстват на заседанията или да общуват с колегите си.

Изключително важни програми за околната среда, безопасността на храните и наблюдението на климата са или прекратени, или значително редуцирани.

Накратко, възстановяването на американската наука ще отнеме години – точно това, което искаше Чаената партия, завършва коментара на Ник Фарел от Fudzilla.

Коментари по темата: „Науката на САЩ ще се възстановява години”

добавете коментар...

  1. Рон

    “Ултраконсерваторите се опитват да накарат САЩ да се откажат от науката”
    “Учените не могат да получават електронна поща, да присъстват на заседанията или да общуват с колегите си.”
    Аман от глупости.Американците хич не са я окъсали – вервайте ми.
    Консерваторите не са против науката по принцип.Те застават срещу нея ,само когато нарушава християнските им принципи,а това не е рядко с оглед комерсионализма ,алчността и егоизма от които се движи и които тя самата създава.

Коментар