Ерик Шмид: Списанията ще мигрират към таблети

Ерик Шмид прогнозира, че след пет години хората ще получават своите новини от приложения за таблети

Ерик Шмид прогнозира, че след пет години хората ще получават своите новини от приложения за таблети

Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид прогнозира, че в рамките на пет години сегашните хартиени списания ще мигрират към приложения за таблети.

По време на конференция на издателите на списания, бившият CEO на Google заяви, че в момента таблетите засенчват печатните издания, тъй като все повече потребители си купуват и използват постоянно подобни устройства.

„Таблетите сега са по-попуярни от РС-тата. На тях можете да четете, те знаят къде сте и имат акселерометър. Има най-различни неща, които издателите могат да направят с таблетите, но не и с печатните издания”, коментира Шмид.

По неговите думи, след пет години хората ще получават своите новини от приложения за таблети, които предлагат достъп до безброй цифрови списания. Подобни приложения ще предложат също персонално изживяване на потребителите и ще включват социални графики, данни за местоположение и други типове информация.

Тези допълнения могат да се окажат златна мина за издателите, тъй като ще им позволят да предложат по-целенасочени реклами, благодарение на данните за местоположението, респ. ще получат повече кликове. Наблягайки на важността на рекламите, Шмид дори прогнозира скорошен възход на т.нар. рекламно четене („add type of reading”).

Коментар