Samsung и МОК обявиха Galaxy Note 3 за oлимпийски телефон за Сочи

Москва – 23 октомври, 2013 – Samsung, световният олимпийски партньор в категорията „Оборудване за безжични комуникации“ вчера представи съвместната си работа с Международния олимпийски комитет (МОК) по инициативата „Samsung смарт oлимпийски игри”, която цели Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г. да бъде най-безжичната, безпроблемна и дигитална олимпиада в историята.

Витали Смирнов, член на МОК представя Samsung Galaxy Note 3, официалния олимпийски телефон на Сочи 2014 на Магдалена Нойнер (Германия) и идруги атлети от Samsung GALAXY Team

Витали Смирнов, член на МОК представя Samsung Galaxy Note 3, официалния олимпийски телефон на Сочи 2014 на Магдалена Нойнер (Германия) и идруги атлети от Samsung GALAXY Team

Samsung и МОК искат да направят Сочи 2014 една неразделна част от днешния безжичен и дигитаелен начин на живот. Инициативата „Samsung смарт oлимпийски игри“ ще създаде дигитален портал към олимпийския дух за атлетите, официалните лица и персонала в Сочи, както и за феновете по целия свят, чрез най-новите смартфони и технологии на Samsung, например специалното приложение Wireless Olympic Works (WOW) и интерактивни демонстрации на зимните олимпийски спортове.

В подкрепа на осъществяването на тази идея, новият Samsung Galaxy Note 3 е обявен за официален олимпийски телефон за Сочи 2014. Galaxy Note 3 е най-новото попълнение в серията продукти Note, което предлага по-голям и по-добър екран за по-добро визуално изживяване и по-мощен мултитаскинг. Устройството включва и значителни подобрения по работата с S Pen, които правят всекидневието по-лесно и по-бързо.

МОК ще предостави официалния олимпийски телефон Samsung Galaxy Note 3 на всички спортисти на олимпиадата в Сочи през 2014 г., за да могат да се насладят, уловят и споделят преживяването си на олимпийските игри , използвайки иновативните технологии. Това ще е първият случай в 15-годишната история на компанията като световен партньор на Олимпийските игри, в който всички атлети ще получат устройство на Samsung.

За по-смарт  комуникации и по-лесно извършване на всички безжични операции по време на игрите, Samsung подобри приложението си WOW, което персоналът на игрите използва. WOW ще предоставя основни и най-нови данни и свързаност, които са от изключителна важност за провеждането на Oлимпиадата. Като спонсор в категория „Оборудване за безжични комуникации“ Samsung създаде приложението WOW специално за олимпийското семейство, включително директори, персонал и официални лица от МОК, Национални олимпийски комитети и Организационни комитети, още за Oлимпийските игри в Атина през 2004 г.

Публично достъпното приложение WOW ще помогне на потребителите по цял свят да превърнат устройствата си с Android в мобилни спортни канали с незабавен достъп до Сочи 2014. Това е вторият случай, в който приложението ще бъде достъпно след Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г. Публичното приложение WOW предлага на световните спортни запалянковци безплатен достъп в реално време до новини от игрите, включително обновени графици за дисциплините, последните официални резултати, бройка на медалите и статистика на рекордите.

“Samsung вярва, че олимпийският дух може да доведе до велики постижения. Инициативата „Samsung смарт oлимпийски игри“ ще обедини и вдъхнови хората, като ги доближи до олимпиадата чрез съдържателна и директна връзка с вдъхновяващи атлети, иновативни технологии и вълнуващи интерактивни преживявания”, каза Лий Йънг Хи, изпълнителен вицепрезидент, Mobile Marketing, Samsung Electronics. “Технологиите ни, които са вдъхновени от хората, дават възможност на всеки да изпита вълнението от Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., красивите места и спортни съоръжения в Сочи, както и милиардите хора от всички култури, които обичат олимпийските игри – без значение къде се намират“, добави той.

“В работата със Samsung виждаме страхотна възможност да превърнем олимпийските игри в значима част от световната цифрова среда и съвременен начин на живот”, каза Тимо Луме, изпълнителен директор на „Телевизии и маркетинг“ в МОК. “Програмата не само ще създаде ефикасност във всекидневните операции на Игрите, но и ще насърчи много хора да осъществят лични връзки с олимпийския дух”, добави Луме.

С цел да съживи още повече олимпийския дух за повече хора, Samsung обяви създаването на най-големия досега отбор Galaxy от вдъхновяващи олимпийски надежди, които може да участват на Сочи 2014. Отборът ще включва над 80 атлети от над 20 страни, включително:

Армин Цьогелер: италиански състезател по спортни шейни, който може да стане първият зимен олимпиец, който да спечели шест медала в една дисциплина

Грегор Шлийренцауер: австрийски състезател по ски скокове, шампион от Зимната олимпиада във Ванкувър през 2010 г.

Евън Стронг: параолимпийски състезател по сноуборд от САЩ, който е на първо място в света и е включен в списъка на МПК (Международен параолимписйки комитет) на „Ones to Watch” в Сочи 2014.

„За мен е чест да съм в един отбор със Samsung, защото това е марка, която вдъхновява и дава сила на хората да постигнат велики неща, а това е нещо, което всеки спортист може да оцени”, каза Цьогелер. “Нямам търпение да споделя преживяването си в Сочи с новия си Galaxy Note 3. Имам много приятели и роднини, които искат да видят олимпийските игри през моите очи.”

Както беше обявено по-рано, световните спортни идоли Евгени Малкин (хокейна звезда и член на руския отбор Samsung Galaxy) и Мария Шарапова (шампион по тенис, олимпийски медалист и посланик на марката Samsung за Сочи 2014) ще помогнат на Samsung да свърже запалянковците от цял свят в Олимпийския дух.

Още преди Игрите, потребителите в Русия ще могат да уловят олимпийския дух и да изпитат зимния спорт чрез смарт устройствата на Samsung и интерактивните технологии в Интерактивни спортни зони, част от Мобилното студио Galaxy, което в момента обикаля 15 руски града.

Пътуващите контейнери в Мобилното студио Galaxy ще се съберат в Сочи и заедно ще образуват Студио Galaxy в олимпийския парк, където ще се показват интерактивни демонстрации, които потапят потребителя в олимпийските спортове чрез устройства и технологии на Samsung. Ще има игри и промоции, които да въвлекат запалянковците във вълнението на Игрите.

За да разпространят олимпийския дух отвъд Сочи, Samsung ще създаде Студио Galaxy в Москва, включващо интерактивна зона, която да предлага директена връзка със Сочи 2014.

За ролята на Samsung в олимпийските игри

Връзката между Samsung и олимпийските игри започна с Oлимпиадата в Сеул през 1988 г., където компанията беше местен спонсор. От Oлимпиадата в Нагано през 1988 г, Samsung  се посвети още повече на олимпийското движение като стана световен олимпийски партньор в категорията „Оборудване за безжични комуникации“, като предостави платформата си за безжични комуникации WOW, както и мобилни телефони. Тези новаторски телефонни технологии предоставят на олимпийското семейство интерактивни комуникации и информационна услуга в реално време, базирана на местонахождението на потребителя. Samsung организира различни електронни маркетингови кампании, за да сподели вълнението от олимпийските игри с хората по целия свят и за да позволи на всички да участват в Игрите чрез мобилните технологии. Samsung ще продължи да бъде световен олимпийски партньор и през олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

Коментар