WD настъпва в SSD бизнеса с покупка на Virident

Решенията на Virident ускоряват приложенията в центровете за данни

Решенията на Virident ускоряват приложенията в центровете за данни

По-рано този месеци водещият производител на твърди дискове Western Digital обяви, че ще купи компанията Virident, разработчик на SSD решения.

Последните информации около сделката сочат, че Virident всъщност няма да бъде интегрирана в самата WD, а в нейното подразделение HGST, придобито от Hitachi.

От сделката ще извлекат полза както бизнесът с корпоративни SSD на WD, така и бизнесът й с потребителски SSD. Компанията очаква дори ползи за традиционния си бизнес с твърди дискове (HDD).

Световният пазар на корпоративни SSD ще достигне $7,2 милиарда през 2017 година, а WD се надява да вземе голямо парче от него. Вероятно в следващите месеци на пазара ще излязат нови SSD устройства от компанията, с които тя ще атакува перспективния сегмент.

Технологиите на Virident осигуряват по-ефективно взаимодействие между SSD устройствата в центровете за данни. Компанията разработва PCIe флаш сторидж и софтуерни решения, които ускоряват работата на приложенията и виртуализацията.

WD ще интегрира тези нови възможности в своите продукти, което предполага увеличаване на поръчките и по-лесно постигане на целите на компанията на SSD пазара.

Коментар