Варненският офис на Сирма се подсили с опитни мениджъри

Христо Енев стана ръководител “ Проекти” на наскоро открития варненски офис на Сирма Солюшънс, бизнес звено на Сирма Груп АД. Другият важен човек за Сирма в морската ни столица е Васил Донев, който ще заема длъжността административен мениджър, съобщиха от компанията.
И двамата мениджъри имат дългогодишен професионален опит и са добре познати на ИТ средите във Варна.
Христо Енев е на 35 години. Сменил е шест работни места за 15 години. Бил е сервизен инженер към Apple Computer, а първото му професионално постижение е свързано с проектирането на компютърната мрежа на община Варна.
В края на 1999 г. получава предложение от „Галъп” да се включи в разработката на телеметричната система, която определя телевизионните рейтинги. По-късно работи известно време като програмист в „Релакса” и външен разработчик по смарткарт система за кметствата във Великобритания – проект на Черноморска консултантска къща. След това прави подобна система към „Джемини 2000” за Саутхямптън, Единбург, Дънди.
Преди около три години с двама негови колеги правят фирма за разработка на цялостни решения на базата на свободен софтуер и софтуер с отворен код, ERP-решения за малък и среден бизнес.
Васил Донев е работил като специалист и консултант на различни длъжности в администрацията и висшето образование. В структурата на Сирма Груп идва от Технически университет – Варна, където е бил експерт и съветник на ректора по международните програми.
Донев е със значителен опит в работата с наши и чужди финансови и корпоративни институции. Специализира два пъти в САЩ през 1995 и 1998 г. През последните 17 години е бил управляващ директор на чужда и българска консултантски фирми, директор на Фонд Регионални инициативи към МТСП и регионален директор за Североизточна България на Агенцията по заетостта.

Коментар