Samsung изпревари Motorola при GSM-ите

Южнокорейският гигант Samsung изпревари Motorola в продажбите на мобилни телефони през третото тримесечие на годината. Корейците са успели да продадат 41,8 милиона хендсета и така да заемат второто място на световния пазар след несменяемия водач Nokia.
Motorola вече е на трето място с 37,8 милиона продадени телефона, съобщава агенция Bloomberg, като се позовава на проучване на Gartner. Лидерът Nokia пък увеличава още повече преднината си, достигайки продажби от над 110 милиона телефона за тримесечието, в сравнение с 88,1 милиона за същия период на миналата година.
След трите топ играча се нареждат Sony Ericsson и LG, съответно с 25,4 и 20,5 милиона продадени хендсета. Изнесените данни показват, че финландският гигант Nokia е продал повече, отколкото следващите го три конкурента, взети заедно.
Като цяло, в световен мащаб продажбите на мобилни телефони са се увеличили с 15% до 289 милиона броя за тримесечието. Подобен ръст се очаква и през последното тримесечие на годината, прогнозират анализаторите.

Коментар