BenQ пуска през август Blu-ray записващи устройства

BenQ пуска през август Blu-ray записващи устройства
Компанията може да изпревари сочените за лидери в този сегмент
06/07/2006
Компанията BenQ е готова да пусне най-късно през август Blu-ray записващи устройства. Първият очакван модел BW1000 ще се предлага на цена от €799.
Ако от тайванския производител на електроника успеят да спазят своя предварителен план, има голяма възможност да изпреварят големите играчи в Blu-ray групата, а именно Philips, Samsung, Pioneer и Sony. Техните решения се очакват на пазара по-късно през втората половина на 2006 година и с цени над обявената от BenQ.
BW1000 ще чете и записва и върху двата типа Blu-ray дискове, съответно с 25 GB и 50 GB обем, като записът ще бъде със скорост 2Х. Освен споменатите вече Blu-ray дискове, устройството поддържа DVD и CD, което ще даде на потребителите свобода при избора на медия.
Наскоро компанията Lite-On IT също обяви готовност да пусне Blu-ray устройства на пазара през август.Sony, от друга страна, вече извади на пазара лаптоп с вграден Blu-ray плеър.
Blu-ray технологията е кандидат да замести сегашните DVD устройства. Toshiba пък налагат технологията HD-DVD. Разликата между двете е, че Blu-ray дисковете имат по-голям капацитет, но за сметка на това са по-скъпи от HD-DVD.
Още по темата:

Коментар