Проучване хвали оригиналните HP консумативи

Проучване хвали оригиналните HP консумативи
Пълнените касети отстъпват в надеждност и качество
06/07/2006
Ново проучване, поръчано от HP и реализирано от QualityLogic Inc., сочи, че принтерните консумативи на HP са значително по-надеждни и осигуряват по-добро качество на печат в сравнение с пълнените касети за принтери.
При тестването на надеждността, проучването на QualityLogic показа, че средно 70 процента от пълнените мастилници са имали някакъв проблем с надеждността, в сравнение със само 2 процента от мастилниците на HP. Аналогично, средно 80 процента от пълнените тонеркасети са имали проблеми с надеждността, спрямо едва 2 процента от тонеркасетите на HP.
При тестването на качеството на печат, пълнените мастилници са отпечатвали средно над три пъти повече нискокачествени страници от мастилниците на HP. А при тонеркасетите, пълнените такива са отпечатвали средно над 20 пъти повече нискокачествени страници от тонеркасетите на HP.
Клиентите трябва да са наясно с финансовия компромис, когато се използват неоригинални HP консумативи, каза Винсент Вандерпул, вицепрезидент и главен мениджър на HP IPG Supplies за Европа, Близкия Изток и Африка.
HP инвестира годишно 1 милиард евро в изследвания и разработки, за да създава принтери, мастила, тонери и хартии, които работят заедно като цялостна система за печат. Но компанията не предотвратява пренапълването на своите принтерни касети.
QualityLogic е една от най-големите в света независими организации за контрол на качеството, обслужваща много компании от класацията Fortune 100. От над 17 години тя доставя широк набор от тестови инструменти и услуги за всеки голям производител на принтери.

Коментар