Cray разширява присъствието си в Европа

Cray привлече ключовите специалисти на Gnodal в европейския си R&D център

Cray привлече ключовите специалисти на Gnodal в европейския си R&D център

Производителят на суперкомпютри Cray Inc. предприема експанзия в Европа. В частност, компанията от Сиатъл ще разшири своя R&D център на Стария континент със специалисти от Gnodal Limited.

Базирана в Бристол, Англия, Gnodal Ltd. e лидер във високопроизводителните мрежи. Cray ще назначи повечето специалисти от компанията, за да удвои екипа си от изследователи в Европа. В допълнение, американският разработчик купува интелектуална собственост от Gnodal.

Към R&D екипа на Cray ще се присъединят основателите и ключовите инженери на Gnodal, съобщи в официално изявление д-р Ула Тиел, вицепрезидент на Cray за Европа.

През 2009 година компанията обяви инициативата Cray Exascale Research Initiative, като оттогава досега непрекъснато разширява R&D базата си в Европа. В момента на Стария континент оперират няколко изследователски центъра на производителя на суперкомпютри.

В последните 12 месеца Cray спечели големи суперкомпютърни проекти в Европа със своята машина Cray XC30, вкл. в Германия, Швейцария и други страни. Стойността на сделката по придобиване на ключови специалисти от Gnodal не се съобщава.

Коментар