Лазер измества зъболекарската машина

Иновативни методи на лечение показват български и чужди фирми на изложението „Медикус, Денто, Галения 2013″ в Пловдив.

Нетравмиращите процедури са водеща  идея на новите разработки. Лазер, който не докосва зъбите, измества  зъболекарската бормашина. Това е бъдещето, твърдят от фирма Дентакон. Да се използва досегашната техника е все едно да се лекува като през 19-и век, защото лазерите го правят без болка и без кръв, твърдят от „Оптика лазер”.

Ново поколение зъбни импланти също спестява стреса за пациентите. С тях се избягва 6-месечният период за възстановяване, казват от „Унибиомед”. Иновация са и мини имплантите за наместване на зъбите в правилна редица.

За точността в лечението помагат  мониторите, които се монтират на зъболекарския стол, и  микроскопът, разработен специално за стоматолози. Новост са осветителните тела, даващи естествена дневна светлина. Така ясно се вижда всеки детайл и не може да се сбъркат цветовете на пломбите, обясняват от „Дентаком”, като добавят, осветителните тела се прилагат и в дерматологията.

Близо 70 производители и дистрибутори от областта на медицината, стоматологията и фармацията участват в „Медикус, Денто, Галения 2013″, което продължава до 2 ноември. Повечето изложители предлагат своите изделия с отстъпки от 10% до 30%. В рамките на съпътстващата програма се провежда международен конгрес по възстановителна дентална медицина, на който се представят  методи за  имплантология и възстановяване на зъби, използване на лазери и др.

Коментар