Бил Гейтс ще работи тясно с новия CEO на Microsoft

Бил Гейтс ще помага на новия CEO на Microsoft, но благотворителността остава основният му приоитет

Бил Гейтс ще помага на новия CEO на Microsoft, но благотворителността остава основният му приоитет

Не е тайна, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс се разглежда като един от основните кандидати за овакантения пост CEO на корпорацията, след като Стив Балмър подаде оставка по-рано тази година.

Самият Гейтсп обаче категорично заяви, че няма намерение да поема отново оперативната власт в Microsoft, тъй като има сериозни ангажименти със своята благотворителна фондация.

В момента Бил Гейтс е председател на борда на директорите на Microsoft. В интервю за Файненшъл Таймс той споделя, че иска да работи тясно с новия CEO на компанията, но не планира завръщане на пълно работно време в Редмънт.

В допълнение, Гейтс посочва, че ще отдели значително време в процесите около смяната на Балмър, за да се увери, че новата посока, в която поема Microsoft, е правилна. Очаква се той да работи тясно с бъдещия ръководител на компанията.

Водещи кандидати за поста на Балмър са бившият CEO на Nokia Стивън Елоп и шефът на Ford Алан Мълали. Очаква се бордът на директорите да обяви решението си за нов CEO на Microsoft към края на годината.

Коментар