Предлагат погребение в космоса срещу $2000

Ако смятате традиционните погребения или кремации за скучни и искате един по-вълнуващ скок в отвъдното, насреща е американската компания Elysium Space. Тя предлага непозната досега възможност – да закара вашите останки или тези на близък човек в космоса и да ги изгори високо в атмосферата на Земята.

Компанията обещава да стартира мемориални полети в космоса през 2014 година. Еднопосочният билет в момента струва 1999 щатски долара. Пепелта, която й давате, ще бъде изстреляна в космоса в специална урна и ще обикаля около планетата в продължение на няколко месеца.

След като излезе от орбита, урната ще попадне отново в земната атмосфера, където ще изгори като падаща звезда в нощното небе. Elysium Space вече е разработила приложение за смартфон, което позволява на потребителите да проследяват урната в небето, така че да не пропуснат падащите звезди на техните близки.

За да изведе урните с пепел в орбита, Elysium Space ще използва ракети на Orbital Sciences Corporation (OSC) и Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX). Компанията вече приема поръчки за космическите погребения.

Коментар