Google организира виртуални пътешествия за училищата

Google излиза с нова услуга за училищата. Интернет гигантът ще даде възможност на ученици и учители да посетят виртуално места, на които не биха могли да отидат. Новата програма се нарича „Свързани класни стаи” (Connected Classrooms) и позволява на училищата да станат част от редовните обиколки с екскурзовод чрез Google+ Hangouts.

Програмата започва с виртуални пътувания до забележителности като аквариума в Сиатъл и зоопарка в Минесота

Програмата „Свързани класни стаи” започва с виртуални пътувания до забележителности като аквариума в Сиатъл и зоопарка в Минесота

„Днес стартираме нова инициатива на Google+, наречена Свързани класни стаи, която позволява на учениците от цял свят да участват във виртуални пътешествия чрез Google+ Hangouts, посещавайки места, които иначе никога не биха могли да изследват”, гласи официалното съобщение.

Програмата започва с виртуални пътувания до забележителности като аквариума в Сиатъл, зоопарка в Минесота и др. Учителите вече могат да записват пътувания до тези места, като с течение на времето ще бъдат добавяни нови.

Макар че пътешествията са виртуални, потребителското изживяване е реално, с екскурзовод, който съпътства учениците по време на обиколката. Google работи за добавяне на нови маршрути с около 20 организации, сред които National Geographic.

Коментар