Топ специалисти от Microsoft ще представят Cloud OS у нас

Дамян Каро, ръководител на глобален екип от технически евангелисти, ще изнесе лекция на In Charge в София

Дамян Каро, ръководител на глобален екип от технически евангелисти, ще изнесе лекция на In Charge в София

Cloud OS е във фокуса на In Charge – първата техническа конференция за ИТ специалисти от новата платформа INDEED на Майкрософт България, с участието на топ лектори на софтурния гигант.

Патрик Чейнзън, който ръководи екип от технологични евангелисти в Microsoft,  ще изнесе откриващата лекция на събитието в Sofia Event Center на 21-22 ноември. Чейнзън има богат опит в ИТ индустрията и преди да се присъедини към екипа на Microsoft е работил за VMWare, Google, Sun Microsystems, AOL, Netscape и Accenture.

Конференцията In Charge включва 3 панела, които покриват два от основните компоненти на Cloud OS – „Трансформация на центъра за данни” и „Анализ на данни”, както и трак, посветен на „Бизнес продуктивност”.

Засилена демо част ще позволи на участниците в конференцията да взаимодействат с новите технологии в реална среда. Технологичният партньор на конференцията, Хюлет-Пакард (HP), ще изгради център за данни на място за обслужване на инфраструктурните нужди при техническите демонстрации и практическите упражнения за участниците.

Маргарита Наумова е един от малкото специалисти в света със статут „Microsoft Certified Master SQL Server”

Маргарита Наумова е един от малкото специалисти в света със статут „Microsoft Certified Master SQL Server”

Сред лекторите на конференцията са: Дамян Каро, който управлява глобален екип от технически евангелисти; Маргарита Наумова – единственият български специалист със статут „Microsoft Certified Master SQL Server” и един от малкото такива в света; Санди Джордан, който е с повече от 10 години опит в ИТ индустрията и „Microsoft Certified Master” за Lync; Тихомир Игнатов – старши консултант в Майкрософт България.

„За първи път имаме платформа за хибридни облачни решения на ниво данни на компанията. Това са решения за архивиране на данни в облака, изграждане на облачен център за защита на данните в случай на природни бедствия, съхранение на т.нар Big Data (големи данни) в облака и намаляване на разходите по тяхната поддръжка и обработка. Уникалното хибридно облачно решение и стратегическо предимство на Microsoft е Cloud OS, която ни предлага универсален начин на работа през целия жизнен цикъл на едно приложение независимо от платформата за данни”, сподели Маргарита Наумова.

Облачните решения за големи компании представляват 58% от бизнеса на Microsoft в момента. Компании като Aston Martin, 3M, United Airlines, Xerox, Toyota и easyJet разчитат на нейните облачни продукти и услуги. Office 365, например, е най-бързо растящият продукт в историята на корпорацията с 1,5 млрд. долара годишен оборот, а потреблението на Windows Azure се използва от над 50% от компаниите в класацията Fortune 500.

Бизнесът на Microsoft със SaaS решението Dynamics CRM Onlinе нараства с 80% всяка година, а SQL Server е най-използваната база данни в света, посочиха от компанията.

„За да има лидерски позиции една компания в тази нова ера, тя трябва да предлага най-добрите SaaS (Software-as-a-Service) приложения, да управлява публичен облак на глобално ниво, който поддържа широка екосистема на трети страни и да доставя мултиоблачни възможности за мобилност чрез хибридни решения. Microsoft е единствената компания на пазара в момента, която предлага и трите”, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Коментари по темата: „Топ специалисти от Microsoft ще представят Cloud OS у нас”

добавете коментар...

  1. az

    що не идат да си рекламират мъглата в Германия и Бразилия?

  2. Мдааа

    Ей умират от желание от М$ да направят всичко Software-as-a-Service, че да си плащаш непрекъснато и да си купуваш софтуера им всяка година!!!

Коментар