За поредна година Globul получи наградата за най-голям корпоративен дарител

За втора поредна година GLOBUL беше отличен от Българския дарителски форум с приза „Най-голям корпоративен дарител за 2007 г.”. Наградата бе връчена лично от посланника на Кралство Нидерландия в България Вилем ван Ен на Мария Пръмова от GLOBUL по време на на Третата дарителска конференция. Тя се провежда под патронажа на българския еврокомисар Меглена Кунева и Н.Пр. Вилем ван Ен, посланик на Кралство Нидерландия. 
През 2007 г. GLOBUL е инвестирал над 277 700 лева в програми и инициативи, обвързани с политиката на компанията за корпоративна социална отговорност. Общото между всички тези дългосрочни проекти, насочени към различни сфери от социалния живот е, че те са каузи, които са от трайно значение за българското общество и които носят в себе си потенциал да прераснат в успешен модел за решаване на съществуващи проблеми.
Сред социалните инициатива на GLOBUL е програмата „Да чуем детските мечти”, чиято цел е чрез средствата на изкуството да се подобрят уменията за общуване и социализацията на деца в неравностойно положение. През 2007 г. GLOBUL финансира и провеждането на Втората спортна ученическа олимпиада GLOBUL START, в която взеха участие деца от 269 училища в страната.
Другата основна насока в политиката на корпоративното дарителство на компанията е оказване на подкрепа за проекти в областта на културатаи съхраняването на българското историческото наследство. През 2007 г. GLOBUL финансира биозащитата на най-стария символ на българската държавност – „Мадарския конник”, както и подкрепи изготвянето на фототипното издание на Манасиева хроника, един уникален паметник на българската история, изкуство и култура.
Класацията “Най-голям корпоративен дарител” се организира по сходен формат в Централна Европа (в Чехия от 2003 г. и в Словакия от 2005 г.). Във Великобритания вестник Guardian започва да публикува класация на 100-те най-големи дарители от 2001 г. В САЩ списание Forbes ежегодно класира компаниите с най-големи дарения.

Коментар