Борбата със спама взема и невинни жертви

Борбата на Google със спамърите в нейната услуга Gmail взе и невинни жертви. Наскоро компанията по погрешка изключи акаунтите на някои потребители, за което писа news.yahoo.com. В средата на миналата седмица много хора започнаха да съобщават в официалния форум Gmail Help Discussion, че Google ги е изхвърлила от техните акаунти.

Служител на търсачката, който управлява форума и отговаря на съобщенията, призна в четвъртък за съществуването на такъв проблем. Eкипът от инженери на Google е разследвал ситуацията и вече проблемът е решен, съобщават от интернет компанията.

След тези събития във форума на Google се появи по-детайлна информация по въпроса. Става ясно, че проблемите са в резултат на усилията да бъдат премахнати потребители, които злоупотребяват с услугата, каквито са спамърите. Потребителите, чиито акаунти са били изключени по погрешка, би трябвало вече отново да имат достъп до тях и да не са загубили информация.

От търсачката казват също, че имейли, изпратени към тези акаунти по време на изключването, не са и няма да бъдат приети от Gmail, като към изпращачите ще бъде пуснато съобщение “bounce-back”.

За последните месеци това е една от най-дългите дискусии във форума на Google, където сега е пълно с много жалостиви молби за помощ от страна на засегнати потребители, които използват Gmail за своя основна имейл услуга за лична или професионална комуникация. От Google заявиха, че засегнатите хора са една малка част, под 1% от десетките милиони потребители на Gmail.

Коментар