iPhone 6 ще има голям, извит дисплей

iPhone 6, очакван през 2014 г., ще предложи по-голям, извит екран

iPhone 6, очакван през 2014 г., ще предложи по-голям, извит екран

Apple разработва два нови смартфона с големи, извити дисплеи, твърди Блумбърг, позовавайки се на източник, запознат отблизо с проектите на компанията.

Устройствата ще излязат на пазара през втората половина на 2014 година и ще се отличават също с подобрени сензори, които реагират на различни нива на натиск.

Единият от смартфоните ще има 5,5-инчов екран, а другият – 4,7-инчов.  Apple ще увеличи размера на своите смартфони под натиск от конкурентите, в частност Samusng, които вече пусна устройства с голям извит екран.

Корейският производител изпревари Apple и при смарт часовниците и постави под съмнение лидерството на американския си конкурент в областта на иновациите.

Известно е обаче, че Apple изпипва до съвършенство продуктите си, преди да ги пусне на пазара, което й носи дългосрочни предимства. В последните три години компанията пуска новите си смартфони през есента, но според слуховете, тази традиция ще бъде нарушена и извитият iPhone ще дебютира през лятото на 2014 г. на конференцията за разработчици WDC.

Коментар