Баби от Пловдив плетат калъфи за смартфони

Много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват, споделиха от Snug Essentials

Много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват (снимка: Snug Essentials)

На фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас, ентусиастите от Snug Essentials са си поставили за цел да откриват работни места не за програмисти или икономисти, а за колкото може повече български баби.

Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това продава по различни международни канали в интернет.

„Много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали”, разказва Петя Митева, основателка на Snug Essentials.

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, чрез профилите си в eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

 

Към момента за фирмата работят шест баби от град Пловдив и неговата околност, както и една в София, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. „Вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера”, добави Петя Митева.

Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията, остава в Snug Essentials. Не по-малко важни за тях обаче са и високата оценка на труда им, както и фактът, че произведените от тях продукти се използват и се харесват на хората. Цената на плетено калъфче за iPhone е 10 долара.

Коментари по темата: „Баби от Пловдив плетат калъфи за смартфони”

добавете коментар...

  1. Светлана Тодорова

    Бих искала да се присъединя, ако е възможно. Тел. ми за връзка е 0893581861

  2. Светлана Тодорова

    Здравейте. Отдавна търся начин да продавам изплетеното от мен- шапки, шалове, калъфчета, чанти…Открих вас. Как мога да се свържа с фирмата. Ще съм благодарна ако ми пишете координати.

  3. Антоанета Георгиева

    Здравейте,бих искала и аз да се присъединя към вас и да плета.Как мога да се свържа с вас.Моля пишете ми на “toni999.1967@abv.bg”

  4. Аз също искам да плета

    Някой да ми напиши името на Фирмата в Пловдив има ли профилна страница в фейсбук Пишете ми на л.с. В фейсбука ми

  5. Аз също искам да плета

    Милена Тодорова Димитрова (Мими)профил фейсбук пишете на л.с. Тел.0892942806 Л.П.

  6. biblioteka4294

    Ние, жените от пенсионерския клуб в с. Брягово, общ. Първомай сме много впечатлени от вашата статия във в. ” Над 55″. Бихме искали да влезем в пряка връзка с Вашата фирма и ако е възможно да се включим във вашата дейност за изработка на плетени аксесоари.
    Сред нас има жени, които перфектно умеят да плетат на една и на две куки и за тях това ще бъде едно развлечение.
    С нетърпение ще очакваме връзка с Вас!

Коментар