Промени в ръководството на Schneider Electric в Пловдив

„Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в голяма степен това е кауза”, казва новият директор на предприятието Мартин Димитров
(снимка: Ivan Kolovos / предоставена от Schneider Electric)

Schneider Electric назначи нов директор на умната си фабрика за прекъсвачи в Пловдив. Мартин Йорданов заема мястото на Мария Топчийска, която ръководи сертифицирането на завода като Smart Factory и сега преминава на международна позиция в компанията.

Мартин Йорданов поема длъжността директор на Умната фабрика в Пловдив след повече от седем години в компанията. През предишния си трудов опит той е заемал позиции в сферата на управлението на качеството и намаляването на разходите, свързани със суровини, инструментални екипировки и материални потоци. Последната му позиция в Schneider Electric е „Метод мениджър и мениджър поддръжка”.



Той е възпитаник на Техническия университет в София  със специалности „Електроника” и  „Производствен и операционен мениджмънт”. Назначението му идва скоро след като компанията предприе разширяване на производството в града под тепетата.

„Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в голяма степен това е кауза, в която всички участваме с ясното съзнание, че правим много повече от това просто да произвеждаме крайни продукти. Тук задаваме стандарт на работа, поддържан от висок клас технологии с акцент върху ефективната и устойчивата им упротреба”, сподели Димитров.

Мария Топчийска, която пое предприятието през януари 2020 г., е първата жена, застанала начело на фабриката на Schneider Electric в България. Именно тя ръководи процеса за сертифициране на пловдивския завод като Smart Factory в края на 2019 г.

В новата си роля Мария ще продължи да работи в сферата Smart Factory. Задачата ѝ ще бъде заедно с новия си екип да внедрява лийн техники за оптимизация на процесите и да залага нови стандарти за смарт технологии, които да се използват в група заводи на Schneider Electric, произвеждащи продукти за крайно електроразпределение.

„Много се радвам, че на новата си позиция ще остана свързана с България и конкретно с умната фабрика на Schneider в Пловдив”, сподели Мария Топчийска. „Първо, няма да се релокирам за постоянно, а просто ще пътувам, когато се налага, и второ – България остава в обхвата на територията, за която ще отговарям. Това ще ми позволи да не губя връзка с хората и проектите тук, които са били важни за мен през годините”.



Над 70% от процесите в производствената база на Schneider Electric в Пловдив са изцяло автоматизирани. Тя е демонстрационен център за 14 държави, както и за чуждестранни компании с планове да инвестират у нас, а продукцията ѝ се доставя в над 30 страни.

Коментар