Schneider Electric разширява производството си в Пловдив

Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив ще бъде разширена с 3000 кв.м
(снимка: Schneider Electric)

Над 60 млн. евро ще инвестира компанията за дигитална трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизация Schneider Electric в разширение на умната си фабрика в Пловдив.

Инвестицията обхваща разширение на сградата на завода с 3000 кв. м и увеличение на производствените мощности. Предстои създаване на три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%.

Значителната по размер инвестиция идва в отговор на по-голямото търсене и увеличения обем на поръчките към българското предприятие, което през последните години следва значителна възходяща тенденция.

„Само две години след като получихме международния сертификат за Smart Factory, успяхме да реализирахме съществено увеличение на автоматизираните ни системи, като вече над 70% от процесите в завода са автоматизирани. С разширението и внедряването на новите три производствени линии този процент ще продължи да нараства”, посочи Мария Топчийска, изпълнителен директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Заводът на Schneider Electric в Пловдив произвежда над 40 млн. автоматични прекъсвача годишно
(снимка: Schneider Electric)

През последните две години Schneider Electric увеличава числеността на екипа си в България. „С разширението на фабриката ни до средата на 2023 г. ще открием над 100 нови работни места, с които семейството ни в България ще наброява вече над 1000 души”, сподели Елена Ватрачка, мениджър „Човешки ресурси” на Schneider Electric България.

Към настоящия момент в завода на Schneider Electric в Пловдив се произвеждат над 40 милиона автоматични прекъсвача годишно, които осигуряват защита на потребителите от близо 30 държави в сградите, в които живеят, учат или работят.

Коментар