Германос с инвестиционни планове и американски бизнес партньор

Германос с инвестиционни планове и американски бизнес партньор
Веригата магазини става партньор на американската компания Platronics и планира 15 нови обекта през 2006 година
08/07/06
Германос става основен партньор на американската компания Platronics, която е специализирана в производството на Bluetooth устройства, стана ясно вчера на пресконференция в в София.
Platronics заема трето място в света по продажби на Bluetooth устройства с 12,3% пазарен дял, според Strategy Analytics. През 2005 година пазарът на Bluetooth устройства е отбелязал 153% ръст, а през тази година анализаторите очакват увеличение от 70%.
40-годишната компания Plantronics е известна още с това, че е произвела първото леко комуникационно устройство за НАСА. С него през 1969 г. бяха предадени първите думи на Нийл Армстронг от Луната към човечеството: „Малка стъпка на човека и гигантска стъпка за човечеството”.
Бизнес плановете на Германос за тази година включват отваряне на 15 нови обекта и реализиране на инвестиции в размер на 2 милиона евро. С това общия обем на инвестициите от началото на дейността на компанията в България през 2000 г. надхвърлят 30 милиона евро, съобщи изпълнителният директор на “Германос Телеком България” Аристотелис Фотилас.
В момента Германос има 77 магазина в 39 града в страната и е основен търговски партньор на Глобул. Веригата магазини предлага и услугите на БТК на българския пазар.
В областта на клиентската политика Германос също излиза с нови инициативи. Всички продукти във веригата магазини започват да се предлагат с двугодишна гаранция. Традиционният фирмен каталог се променя в посока потребителски справочник за мобилни технологии, стана ясно на пресконференцията.
Наред с обявленията на бизнес плановете си в България, Германос превърна вчерашната пресконференция и в един малък празник за своите клиенти. Компанията раздаде награди на печелившите от томбола, като за церемонията покани телевизионният журналист Крум Савов.
Двама нейни клиенти получиха LCD телевизори от LG, а други трима – мобилни телефони от същата марка. LG Electrоnics започна партньорство с Германос от началото на тази година, когато откри представителство в България.
Германос се включи и в благотворителната инициатива SOS Детски селища на ФИФА, чийто посланик е Красимир Балъков. Компанията дари 1500 лева за младежки дом в София.

Коментар