Ще се плаща с магнитни карти в обекти на МДААР

Търг на МДААР предвижда въвеждане на система за настаняване, престой и разплащане с магнитни карти в обекти, стопанисвани от министерството. Избраният доставчик трябва да осигури инсталиране на системата, въвеждане в експлоатация, обучение и гаранционната поддръжка, съобщават от МДААР.
Две фирми – „Бултел" ООД и „ПроСофт" АД – участват в процедурата за възлагане на обществената поръчка за интегрирана система за управление и контрол на хотелска и ресторантска дейност.
Поради разлика от над 30% в ценовите предложения на двамата кандидати обаче, комисията е отправила запитване към един от участниците да мотивира значително по-ниската си цена.
В друг търг на МДААР, за оборудване на почивните бази, беше допусната само „Ронос” ООД до отваряне на ценовите оферти. В процедурата участваха още ЕТ „Ди – Пи – Д. Димитров” и „Булдекор” ООД, но те са отстранени, тъй като не са представили пълен набор от изискуемите документи.
В ценовото предложение на „Ронос" ООД е посочена единичната цена на всеки вид артикул. По тази причина общата стойност на поръчката зависи от броя на заявките, които ще бъдат подадени от министерството към фирмата, уточняват от МДААР.
Проектът цели да осигури офис и хотелско оборудване за нуждите на МДААР, както и за управляваните от него почивни, лечебно-възстановителните бази, комплекси и стопанства. Ще бъде доставено оборудване за общо 9 обекта в цялата страна.

Коментар