HP придобива компания за широкоформатни принтери

Hewlett-Packard обяви, че е подписала споразумение за придобиване на NUR Macroprinters Ltd., производител на индустриални широкоформатни цифрови мастиленоструйни принтери.
NUR, със седалище в Лод, Израел, е водещ доставчик на UV и солвентни мастиленоструйни принтери, използвани от печатници, фотолаборатории и рекламни агенции за печат на графики, табели, билбордове и други широкоформатни материали.
Сделката разширява портфолиото на HP от машини за печат и широкоформатни принтери и е част от стратегията Print 2.0 за дигитализиране на аналоговия печат. Със закупуването на NUR, HP ще може да предложи допълнителни UV платформи и технологии от среден ценови клас.
По-рано тази година, през септември, HP обяви за придобиването на MacDermid ColorSpan Inc., производител на широкоформатни цифрови мастиленоструйни принтери и услуги за печатници, рекламни агенции и фирми с подобна дейност.
Сделката с NUR предстои да бъде финализирана, след което компанията ще стане част от подразделението на HP за широкоформатен печат към HP Imaging and Printing Group.
HP ще закупи всички активи на NUR на цена от 117.5 милиона долара, 14.5 милиона от които ще бъдат заделени като депозит по сделката, уточниха от компанията.

Коментар