5,6 млн. лв. в ремонти на училища за 6 месеца

Професионалното образование е сред приоритетите на МОН, съобщи Анелия Клисарова

Професионалното образование е сред приоритетите на МОН, съобщи Анелия Клисарова

За шест месеца са отпуснати 5,6 милиона лева за ремонти на училища в цялата страна, съобщи при посещението си в община Дупница министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

Професионална гимназия „Академик Сергей П. Корольов” в града получава 290 000 лв. за подмяна на дограмата и саниране на сградата. От години учителският колектив прави опити да осигури така необходимата сума.

„Идеята е да отпускаме средства за комплексни ремонти. Не можем да сменим само дограмата без саниране и обратно. Няма да има ефект”, обясни проф. Клисарова.

Министърът ще проучи също възможността да бъдат отпуснати средства за довършване на изградения фитнес в СОУ „Христо Ботев” в Дупница. Необходимата сума е 12 хиляди лева.

По отношение на промените в учебните програми, тя заяви: „Трябва да сме внимателни, защото резултатът от това, което ще заложим сега в тях, ще е виден след няколко години и не бива да грешим”.

В сферата на образованието приоритетно ще се работи за повишаване на функционалната грамотност на учениците, намаляване броя на отпадналите деца, професионалното образование и кариерното развитие на педагогическите кадри, посочи Анелия Клисарова по време на срещата с ръководството на двете училища.

Коментар