Излиза екстремен твърд диск за коли

Toshiba Storage Device Division (SDD), пионерът при твърдите дискове с малък форм-фактор, разширява гамата HDD за автомобилната индустрия. Поредното предложение – твърд диск с формат 1.8 инча и 80GB капацитет на една единствена плоча – ще открие нови възможности за следващото поколение навигационни системи, устройства за забавление и комуникации, вграждани в колите.
Освен повишения капацитет, Toshiba подобрява и спецификациите за използване на тези устройства на по-голяма височина. Летвата на приложение на малките дискове се вдига на нова височина от 5 500 метра. Шестото поколение HDD от автомобилен клас включва 80GB модел (MK8050GAC) и подобрен 40GB модел (MK4050GAC) с новите технически характеристики, съобщиха от дистрибутора у нас – АСБИС България.
Междувременно Toshiba съобщи, че е продала 7-милионния компактен твърд диск на автомобилните производители, откакто тези устройства стартираха през 2001 г. Компанията е натрупала повече от 10-годишен опит в предлагането на сторидж решения за коли и има внушителния 85-процентен пазарен дял в сектора, според проучване на Techno Systems Research (TSR).
Навигационните системи, изградени на базата на бързи и високо-капацитетни твърди дискове, стават все по-популярни в Япония и Европа, а скоро се очаква подобно развитие и в Северна Америка – най-големия пазар в света, прогнозират анализаторите. Компанията навлезе в този сегмент през 2001 г. и бързо зае водеща позиция, залагайки на своя опит в разработката на HDD, посочват от TSR.
Пред сторидж индустрията, насочена към автомобилите се разкриват нови възможности – Китай започва прилагането на нови навигационни решения в произвежданите там коли, а в САЩ и Европа производителите интегрират нови поколения инфо-развлекателни системи в моделите от висок клас. В глобален план, Япония продължава да води при вграждането на най-различни опции цифрови устройства за насочване, управление и развлечение в автомобилите.
Твърдите дискове на Toshiba също се използват в области, където се изисква висока физическа издръжливост и надеждност – системи за наблюдение, отдалечени изчислителни платформи, системи за управление и др. Те са подходящи за подобни приложения, тъй като имат повишена устойчивост на вибрации и удар и разширен температурен диапазон на работа.

Коментар