Apple ще се пренесе в офис от бъдещето

Офисът на бъдещето ще бъде защитен, затворен комплекс, с много зеленина

Офисът на бъдещето ще бъде защитен, затворен комплекс, с много зеленина

В интернет изтекоха снимки от новата „зелена” централа на Apple, която несъмнено изглежда като офис от бъдещето. Норман Фостър е проектирал сградния комплекс така, че дори най-великият индустриален дизайнер Норман Бел Геде (проектирал Футурама –  изложбения център за General Motors) би се чувствал като у дома си.

Офисът на бъдещето ще бъде защитен, затворен комплекс. Колите ще профучават през най-модерните автоматични врати, докато портиерите наглеждат от своите стъклени кабини, пише GreenTech.bg.

Множество пътни ленти ще гарантират, че човек никога няма да се забави, дори да стигне до най-вътрешните места за паркиране, а щастливците ще паркират точно под сградата. Тези, които имат по-малко късмет, ще паркират колите си в открити наземни гаражи, които формират южната част на „защитната крепост”. Разбира се, че е устойчив гараж  – той е с живи, зелени стени.

Някои хора от Apple мислят различно  и ще предпочетат да паркират под навес от слънчеви панели. Други служители ще пристигат в транспортната зала.

Казват, че хората на новото време предпочитат смартфони и бързат към колата си, но и градският транспорт е добро решение за мнозина. Затова Apple ще има частни автобуси и частен автобусен терминал.

Веднъж минали през проверката на портала, хората се озовават в друг, интимен свят. А после – нагоре по стълбите и хайде на работа.

А когато денят привършва, уморените служители излизат на разходка през поляните, за да стигнат до портала за проверка и да се гмурнат във външния свят.

Колите са напуснали сградата и централата на Apple отново потъва в изолирано усамотение зад стените от блестящо стъкло….

Коментар