Банка ДСК приложи подход „геймификейшън”

Банка ДСК пусна ново мобилно приложение, което стимулира потребителите да спестяват в забавна игрова среда. DSK Gameo, разработено от Misys, превръща стандартни банкови операции, като спестяване и поставяне на финансови цели, в игра с конкретни резултати и награди. Крайната цел на приложението е да създава у потребителите положително настроение, докато са ангажирани с ежедневните си дейности по структуриране на финансите си, посочиха от банката.

превръща стандартни банкови операции в игра с конкретни резултати и награди

Игровият подход „геймификейшън” (gamification) не е нов, но за пръв път Misys предоставя приложение, което дава възможност да се извършват реални транзакции. При активиране на DSK Gameo, потребителите на интернет банкиране ДСК Директ могат да създават специална виртуална спестовна сметка, която да се използва за конкретна спестовна цел – кола, почивка, образование, благотворителност и др.

Разработено за смарт устройства (телефони и таблети), приложението може да се използва на iOS устройства (версия 5.0 и по-висока), вкл. iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C и iPhone 5S. Поддръжката за iPad е ограничена до способността на iOS да работи с iPhone приложения, увеличени на цял екран. Предстои разработка и на версия за Android.

Приложението DSK Gameo е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина на Apple – iTunes. Потребителите могат да открият сметките си за спестовни цели само чрез интернет банкирането ДСК Директ.

Коментар