LED крушка мени цветовата си температура

Новата LED крушка може да измени светлината си от 3000 до 6500K

Новата LED крушка на Hualian Leds може да измени светлината си от 3000 до 6500K чрез дистанционно управление

Светодиодна крушка, която плавно променя цветовата си температура, е новото постижение на технологиите за осветление в съвременния дом.

Нерядко хората се оплакват от „остротата” на светлината в новото поколение осветителни тела. Светлината на диодните лампи е доста по-мека и приятна в сравнение с луминисцентните пури и крушки (т.нар. икономични крушки), но и нейната белота понякога „боцка” зрението. Версиите с по-топли цветове пък създават неудобството, че изменят начина, по който се възприемат цветовете на околните обекти.

Hualian Leds са изобретили диодна лампа, която мени цветовата си температура. Тя се управлява безжично чрез сензорен дисплей, пише GreenTech.bg. В зависимост от предпочитанията и настроенията на потребителя, лампата може да измени светлината си от 3000 до 6500K. Сензорен LED екран осигурява дистанционния контрол. Самото управление се постига чрез безжична комуникация в обхвата 2,4 GHz.

Характерно за консумацията на енергия на LED лампите е, че се равнява на около 20% от потреблението на традиционната крушка с нажежаема жичка. Продължителността на живота на LED лампите е над 10 пъти по-дълга от тази на флуоресцентна лампа. В допълнение, щампованият алуминиев корпус успешно решава проблема с нагряването, като осигурява обратен поток от въздух чрез мини-вентилатори.

Коментари по темата: „LED крушка мени цветовата си температура”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Има я същата ИЗМАМА както при неефективните соларни панели замърсяващи природата така и при LED лампите – НЕ СА толкова ефективни имат много голямо нагряване от трансформаторите и загуба на енергия в топлина.

    Имат големи и груби радиатори за охлаждане както се вижда и на картинката.
    Когато крушка вдигне прекалено висока температура са измислили трик крушката да свети по-слабо и още други мръсни трикове. Все още тези LED крушки не си струват изобщо да се произвеждат масово.

Коментар