Вандалски петък във Варна

За поредна проява на нелоялна и агресивна конкуренция във Варна съобщи Сдружението за електронни комуникации (СЕК). В края на миналата седмица са извършени престъпни действия срещу опорните мрежи на Спектър Нет, Херос Комуникейшънс, Ариел ТВ, Варна Нет и Ариа Нет.
Презрязани и унищожени са магистрални оптични кабели на операторите, в резултат на което са нанесени щети за десетки хиляди лева, твърдят от СЕК. Прекъснати са били комуникациите към БНТ, НАП, Областна администрация, Икономически университет, ЕОН и други фирми и институции.Хиляди потребители са останали без услуга, алармираха от сдружението.
„Това е поредно вандалско посегателство срещу мрежи на оператори в морската столица през последните два месеца”, гласи съобщението на СЕК до медиите.
В средата на октомври бяха извършени престъпни действия срещу опорната мрежа на Спектър Нет в града. По едно и също време на много места бяха прерязани и унищожени магистрални оптични кабели на компанията.
Засегнатите фирми са подали жалби до МВР-Варна и очакват активни действия по случая и мерки за прекратяване на създадената престъпна практика във Варна. Членовете на СЕК смятат, че подобни прояви на нелоялна конкуренция нанасят непоправими щети на целия ИКТ сектор, както и рефлектират върху потребителите на електронни услуги.

Коментар