Samsung подготвя смартфон със страничен дисплей

Смартфонът със страничен дисплей ще може да се огъва многократно

Смартфонът със страничен дисплей ще може да се огъва многократно

Южнокорейският производител Samsung подготвя иновация при смартфоните. В процес на разработка е устройство с екран, който обгръща телефона по външните му страни, предаде Блумбърг.

Подобна конструкция ще позволи на потребителите да четат съобщения от всеки зрителен ъгъл. Всички дисплеи на смартфона ще функционират независимо един от друг. Предполага се, че концепцията ще бъде приложена в моделите Galaxy S и Note.

Смартфонът стъпва на усъвършенстваната технология Youm, която Samsung представи през януари тази година на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Youm представлява свръхтънък дисплей с възможност за многократно огъване, като това не  нарушава функционалността му и качеството на изображението.

Подобна технология може да се използва в мобилни телефони, телевизори, компютри и други устройства. Засега не са известни конкретните планове на Samsung за пускане на смартфон със страничен екран. По неофициална информация, компанията може да демонстрира телефона през втората половина на 2014 г.

Коментар