Тестването на софтуер става приоритет и у нас

Тестването на софтуер и QA стават все по-голям приоритет и за българските компании, заяви Димитър Цветков

Тестването на софтуер и QA стават все по-голям приоритет и за българските компании, заяви Димитър Цветков

Инвестициите в тестване и осигуряване на качеството на софтуера (QA) растат в глобален план и вече заемат една четвърт от ИТ бюджетите, според доклад на Cap Gemini и Sogeti, изготвен със съдействието на HP.

Тестването на софтуер и QA стават все по-голям приоритет и за българските компании, заяви Димитър Цветков, консултант за софтуерния бизнес на HP за Югоизточна Европа, по време на международната конференция „Innovations in Software Тest Automation” (ISTA) в София.

В отговор на тези тенденции HP предлага набор от продукти и решения, които оптимизират работата на тестерите и разработчиците. Сред тях са HP Quality Center (QC) за управление на качеството на софтуера, HP Agile Manager, който дава възможност на организациите да управляват гъвкави тестови процеси, и HP Sprinter – особено полезен при ръчно тестване.

Голям интерес предизвика HP LoadRunner, който е своеобразен индустриален стандарт за тестване на производителността на приложения. Този инструмент спестява на организациите редица проблеми, като засича слабите места и прави точна „снимка” на производителността открай докрай, преди софтуерът да влезе в продукционна среда.

Коментар