Autodesk обяви Franke Group за „Изобретател на месеца”

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) обяви, че Franke Group (Franke) – мултинационална компания, производител на решения за ресторанти и вериги за бързо хранене и на кухненски системи – е избрана за „Изобретател на месеца” на Autodesk за месец ноември 2007 г. Програмата „Изобретател на месеца”
(www.autodesk.com/inventorofthemonth) отличава най-иновативните дизайнерски и инженерни начинания на широката общност, която изпозлва софтуерния продукт Autodesk Inventor – основата за създаване на дигитални прототипи.
Въпреки че е най-вече известна със своите кухненски мивки с отличен дизайн, Franke предлага и богата гама от продукти и услуги по цял свят – кухенски системи, решения за ресторанти и вериги за бързо хранене, обзавеждане за баня и професионални кафе-машини за многобройни и световноизвестни клиенти като McDonald’s, Burger King, YUM и IKEA.
Продуктите на Franke се проектират и произвеждат в 44 производствени бази и 100 маркетингови организации по цял свят. Поради мултинационалния характер на компанията, една нова продуктова линия може да бъде проектирана в една част на света, но да бъде произведена на друго място. Този глобален бизнес модел изисква бърза и ефективна комуникация между различните бизнес екипи.
Като използва решенията на Autodesk, за да създаде непрекъснат дигитален процес за проектните и дизайнерски данни на своите продукти, Franke успява да осигури ефективно сътрудничество в цялата компания. По време на етапа на индустриално проектиране и дизайн, Frankе пресъздава в дигитален формат своите идеи – от първоначалните скици до концептуалните 3D модели – като използва софтуерни решения от продуктовото семейство Autodesk AliasStudio като комуникрира тези проекти с инженерните екипи чрез общ файлов формат.
Инженерните екипи извличат дигиталните 3D данни със софтуера Autodesk Inventor и ги използват през всички фази на процеса на разработване на даден продукти, за да създадат ясен дигитален модел. Този модел е точен 3D дигитален прототип, който позволява на потребителите да утвърдят дизайна и инженерните решения в процеса на работа, като така се свежда до минимум нуждата от физически прототипи, и същевременно се намаляват скъпоструващите инженерни промени, които преди се откриваха едва когато проектът се изпратеше на екипите, отговарящи за производството.
„Софтуерът Autodesk Inventor изигра жизеноважна роля в услията ни да увеличим скоростта на цикъла на разработване на нови продукти,” каза Кристиан Шперка, главен изпълнителен директор на Franke Group и член на управителния съвет на компанията. „Възможността да използваме дигитални прототипи, за да изследваме в реални условия завършен продукт преди той да бъде конструиран, ни спестява време при всяка стъпка от цикъла на разработване на продукта – от етапа на индустриален дизайн до процеса на производство.”
„За глобална компания като Franke, макроиконимическите тенденции – глобализацията, природосъобразното проектиране и дизайн на продукти, необходимостта да се управляват сложни процеси и технологични нововъведения – са новата реалност за производителите днес,” каза Робърт „Бъз” Крос, старши вицепрезидент на Autodesk в областта на производствените решения. „Като намалява зависимостта на Franke от физически прототипи, Inventor помага на компанията да постигне успех в един непрекъснато променящ се свят.”

Коментар