Google пусна очаквания GDK за очилата Glass

Наличието на GDK несъмнено ще ускори и диверсифицира разработките на приложения за очилата с допълнена реалност

Наличието на GDK несъмнено ще ускори и диверсифицира разработките на приложения за очилата с допълнена реалност

Google пусна дългоочаквания комплект от инструменти за разработка на приложения за очилата с допълнена реалност Glass. Новият GDK (Glass Developer Kit), макар и в ранна версия, загатва за много от нещата, които скоро ще бъдат на разположение за Glass, и включва куп инструменти, които ще станат още по-полезни когато очилата излязат на масовия пазар.

Една от ключовите възможности за разработчиците идва от факта, че приложенията за Glass вече не изискват онлайн връзка, за да работят. Това ще позволи използване на очилата и без интернет, благодарение на директния достъп на приложенията до хардуера на Glass.

Сред новите функции са т.нар. „live cards” с постоянно обновяваща се информация. За разлика от други типове карти, които предлагат статична информация, „живите карти” се появяват при тласък наляво.

Google Glass са достъпни за разработчиците от няколко месеца, но досега те можеха да ползват само Android SDK, за да създават приложения за очилата. Наличието на GDK несъмнено ще ускори и диверсифицира разработките.

Коментар