Саша Безуханова насърчава момичетата-предприемачи

Entrepregirl е част от усилията да се развива предприемаческата култура в България, заяви Саша Безуханова

Entrepregirl е част от усилията да се развива предприемаческата култура в България, заяви Саша Безуханова

Саша Безуханова, основател на Български център на жените в технологиите и председател на борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България, учреди награда Entrepregirl за момичета, постигнали високи резултати в областта на предприемачеството и иновациите.

Инициативата бе обявена по време на националния форум „Нова визия за образованието и предприемачеството”, организиран от Джуниър Ачийвмънт България по повод Световната седмица по предприемачество, която се провежда от 18 до 24 ноември. Наградата ще се финансирана лично от Саша Безуханова.

Entrepregirl 2014 е вдъхновена от наградата „Digital Woman of Europe 2013”, която Саша Безуханова получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa „ICT2013 – Digital Agenda for Europe”.

„Наградата Entrepregirl е част от усилията да се развива предприемаческата култура в България, да се насърчават младите хора да стартират свой собствен бизнес, да се стимулират момичетата да избират кариера в областта на технологиите и иновациите и да поемат управленски роли в ИКТ сектора”, каза Саша Безуханова по време на форума.

„Вярвам, че инициативата ще допринесе за увеличаване професионалното участие на жените в сферата на високите технологии и за преодоляване недостига на ИТ специалисти, което ще повиши конкурентоспобността както на България, така и на страните от Европа като цяло”, допълни тя.

В началото на 2014 г., след провеждане на конкурс за предприемачески идеи, награда Entrepregirl ще бъде връчена на момиче на възраст от 16 до 23 години и ще включва стипендия за алтернативната ЕмБиЕй (AMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT).

Коментари по темата: „Саша Безуханова насърчава момичетата-предприемачи”

добавете коментар...

  1. анонимен

    Бих казал, че въпросната Саша Безуханова дискриминира нас, мъжете.
    Защо ? Защото насърчава само момичетата. Момчетата да се управят както могат- кучета ги яли.
    Ако някой мъж подпомага само момчета, може и да го уволнят от работното му място, заради дискриминация към жените.
    Един неутрално мислещ човек би подпомагал младите хора без значение какъв им е пола. Който е добър, ще пробие.

Коментар