Смарт телевизори шпионират потребителите

Смарт телевизорите на LG изпращат информация към сървъри на компанията всеки път, когато потребителят превключи канала

Смарт телевизорите на LG изпращат информация към сървъри на компанията всеки път, когато потребителят превключи канала

Корейският производител LG потвърди появилите се информации, че неговите смарт телевизори следят активността на потребителите и изпращат данни към сървъри на компанията.

В частност, устройствата събират информация за каналите, ТВ платформата и други данни, дори когато тази функция е изключена, предаде Асошиейтед Прес. LG признава, че телевизорите й се държат по непозволен начин.

Но дори когато функцията е включена, нейната задача е просто да дава препоръки за гледане на базата на интересите на потребителя, уточняват от компанията. По подобен начин работи популярната услуга Netflix.

В същото време обаче телевизорите изпращат към сървъри на LG некриптирана информация всеки път, когато потребителят превключи канал.

Корейската компания коментира и твърденията, че нейните смарт телевизори изпращат имена на файлове от свързаните USB устройства. Тази функция всъщност е част от предстояща услуга, която използва интернет, за да търси повече информация за даден филм или телевизионно предаване.

LG подготвя ъпдейт на фърмуера, който ще предотврати изпращането на информация към сървъри на компанията, когато потребителите са забранили тази функция.

Коментари по темата: „Смарт телевизори шпионират потребителите”

добавете коментар...

  1. Валери

    Всичко, що е сложено нарочно или тайно, и вързано с Интернет се следи от, което и да си помислите се е вярно…. Не е проблем, и телевизионните премници да изпращат криптирани звукови файлове т.е., слушат те даже, и когато TV e изключено. При положение, че има и камера, нищо чудно да цъфне някой в Интернет, когато е с жена си в леглото, а недай боже и с любовницата….. Идват времената на техизнудването…. Не си помръдваш пръста и готово… вече не си е работа да имаш нещо по така технически, независимо, какво….. Относно ютиите, ще караме на въглени в тях, като едно време…. пералните се заменят с бухалки, и биеш биеш по прането де… смартфоните се заменят тотално с ходене на гости и…… и няма край, и няма край….

  2. като Ubuntu-spyware и Amazon

    Вероятно тайните служби на Ю. Корея, Израел, САЩ и т.н. вече се надпреварват да се докопат до повече лични данни на, както излиза, тв-зомбитата чрез шпионските търговски канали на LG, а вероятно и на Samsung, Sony и всякакви други такива фирми. Жалко за иновациите – винаги ги използват за зло. Като се почне от самолетите и се стигне до телевизорите. Китайските шпионски банди пък използват и ютии да шпионират чрез вграден wifi чип, както писаха из интернет. Хвани единия, …

  3. Пепи

    Къде са старите щайги от соц. времето….

  4. Юли

    … и ще започнат да изпращат към сървъри, които не са на компанията… а на някой платен доставчик на аналитични услуги…

Коментар