Телерик призната за най-добър работодател в България

По-рано тази година Телерик придобива датската компания Eqatec заедно с нейните служители и офиса й Копенхаген

По-рано тази година Телерик придоби датската компания Eqatec заедно с нейните служители и офиса й в Копенхаген

Софтуерният разработчик „Телерик“ АД бе отличен за работодател №1 в България за 2013 г. в категорията „Средни и големи компании“. Проучването е извършено от лидера в сферата на човешките ресурси AonHewitt.

За шеста поредна година служителите определят Телерик за водещ работодател в страната. Резултатите от тазгодишното проучване на AonHewitt показват високи нива (93%) на удовлетвореност и ангажираност сред служителите на Телерик, на базата на фактори като работна среда, възнаграждение, социалните придобивки и ресурси, възможности за обучение и кариерно развитие.

„Откритата комуникация и приятелските взаимоотношения между всички колеги, без значение какви са техните позиции и отговорности, е една от ценностите, на които държим от самото начало на „Телерик” АД. Със сигурност ще продължим тази практика и занапред, независимо от разрастването на компанията ни и добавянето на нови офиси”, сподели Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на компанията.

В категорията „Средни и големи компании” участват организации с между 250 и 1000 и над 1000 служители. Телерик разполага с над 800 висококвалифицирани служители глобално и има над 130 000 клиенти, сред които са 450 от списъка „Fortune 500″. През последната година компанията увеличи екипа си глобално с над 240 служители, 150 от които са в България.

През 2013 г. групата на Телерик отвори офиси в Пало Алто, Калифорния, и в Копенхаген, Дания, след като придоби местната компания EQATEC А/С.

Телерик създава решения за разработка на приложения, автоматизирано тестване, управление на проекти, изготвяне на доклади и система за управление на съдържание. Наскоро Gartner позиционира Телерик сред визионерите при тестването на софтуер, като за първи път компания от Централна и Източна Европа попадна в Магическия квадрант „Gartner Magic Quadrant for Integrated Software Quality Suites”.

Коментар