Признаха Samsung за най-добър работодател в света

Американски фирми доминират класацията за най-добър работодател, но първи е Samsung
(снимка: Samsung)

Американското издание Forbes публикува нов рейтинг на компаниите, в които работата е придружена от максимален комфорт и удовлетворение. На първо място е Samsung – корейската компания е най-добрият работодател в света през 2021 г.

На второ място в престижния рейтинг на работодателите се нарежда IBM. Трета е Microsoft, следвана от гиганта в онлайн търговията Amazon, а петото място заема производителят на iPhone – Apple.

Интересното е, че една китайска компания също стигна до Топ 10. И това не е гигант като BBK или „народната” Xiaomi. На осмо място Forbes поставя Huawei, въпреки че китайската фирма е санкционирана от правителството на САЩ.

При изготвяне на рейтинга са интервюирани около 150 хиляди служители от 58 държави. По-голямата част от компаниите в списъка на Forbes са американски. В Топ 10 влизат още Alphabet (6), Dell Technologies (7), Adobe (9) и BMW (10).

Коментари по темата: „Признаха Samsung за най-добър работодател в света”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Абе от заплатата и условията на труд в мазето на Позитано по-добро няма. Хайде кажете си го. Затова цял свят се реди на опашки за визи в целия соц. лагер. Дето уж беше бивш, ама се оказа настоящ. И бяга тоя народ през глава от тия затрапи, деспоти и пр., капиталистки людоеде.
    И това е информация от първа ръка.

    Или как за пореден път когато не можем да сме има на нивото значи трябва да ги оплюем, осмеем, демонизираме …

  2. еХперт

    Тия класации общо взето показват, къде хората най-много ги стах да си кажат мнението.

    В една еквивалентна каласия за най-добрата държава за живеене сигурно Северна Корея щеше да е първо място.

    Мен ако питат, държавна службичка в една що годе уредена западна държава е най-спокойната работа. Заплатата няма да е много по-лоша, а ако сравняваме и колко се работи, може да се окаже, че е десетки пъти по-висока, отколкото в Самсунг.

  3. :o)

    Аз знам съвсем други неща от първа и втора ръка.
    Оказва се че компанията в южна корея така да се каже “те притежава”
    Дори по-голямата част от заплатата им не е в истински пари , а в Самсунг ваучери с които да си купуват всичко – храни, дрехи, електроника на Самсунг и така 🙂
    Чудесен работодател. Сравнявам го с древните деспоти и сатрапи.

  4. Кики

    Мухахахаха

  5. Пропов

    Става дума за директни служители. Не за подизпълнители като Foxcom и подобни сателити. А директно към фирмата майка служителите са предимно специалисти. От изследоват. , развойна дейност, маркетинг, финанси и все избрани хора. Фабриките с работници са в други фирми, умишлено отделени или просто наети подизпълнители.

  6. Радико

    Да бе смеят ли служителите от самсунг да покажат дори и сянка от недоволство от компанията

Коментар