Основателите на Телерик създават хай-тек инкубатор

В България има технологични предприемачи, които могат да достигнат и надминат успехите на Телерик, заявиха основателите на компанията при анонса на инкубатора Campus X

Основателите на Телерик – Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев – изграждат най-големия частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа. Той ще е базиран в Младост и ще включва стартиращи и вече утвърдени технологични компании, ментори, експерти и венчър инвеститори.

С планираното поетапно разширяване до пролетта на 2019 г., Campus X ще обхваща четири модерно оборудвани сгради в кв. Младост с обща площ 18 000 кв. м и капацитет над 1000 работни места, което го превръща в най-големия частен инкубатор за технологии и талант в България и региона.

„В България има технологични предприемачи, които могат да достигнат и надминат успехите на Телерик. Но за да не бъде това изолиран случай, а постоянен градиращ процес, е необходимо компаниите да живеят в среда, която осигурява условия за споделяне на опит и идеи и създаване на ценни контакти. Затова решихме да изградим Campus X – жива, интегрирана и работеща екосистема“, заяви Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия на среща с журналисти в офиса на компанията.

Още преди официалното откриване в Campus X вече живеят редица технологични компании с обща пазарна оценка от около 50 млн. евро и с амбиции да трансформират сфери като здравеопазване, образование, транспорт, логистика и офис пространства.

Първата фаза от пускането на кампуса вече е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за стартиращи и вече утвърдени компании, както и споделени пространства за организации в начален етап и специалисти на свободна практика. Кампусът ще предлага на своите обитатели също зали за срещи, специализирани места за телефонни разговори, модерно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в амата сграда.

В следващите фази на развитие, които предстоят до края на 2018 г. и през пролетта на 2019 г., Campus X ще се разшири поетапно с още 3 сгради. Така общата му площ ще достигне 18 000 кв. м и ще включва над 1000 работни места, зали за срещи, отдих и забавление, зелени площи.

Освен с модерно пространство за работа, обитателите на Campus X ще разполагат и с достъп до обучителни програми и талант, успешни професионалисти в области като финанси, право, човешки капитал, маркетинг, управление на продукти и др. Заедно с това те могат да контактуват директно с основателите на Телерик и тяхната професионална мрежа, с венчър инвеститори и ментори от бизнеса.

Коментари по темата: „Основателите на Телерик създават хай-тек инкубатор”

добавете коментар...

  1. Yo

    Коментарите пък са само за мрънкане.

  2. ха

    Поне да се бяхте сетили да дадете адреса на сайта им: campusx.company. Ама то technews май не е за да е полезен на читателите, а само за да ги забавлява…

Коментар