Васил Терзиев влиза в борда на MacStadium

Васил Терзиев ще съветва единствения световен доставчик на частни хостинг услуги в „облака“ за MacPro

Васил Терзиев, съосновател на Telerik и на образователна организация Телерик Академия, се присъединява към борда на директорите на американския доставчик на частни хостинг услуги в „облака“ – MacStadium. Заедно с него е назначен и Хосе Сегрера, главен финансов директор на Terremark Worldwide, придобита през 2011 г. от Verizon Communications.

„Васил и Хосе разполагат с богат набор от практически знания и релевантен опит, които ще бъдат изключително ценни за екипа ни и за постигане на стратегическите цели на компанията“, коментира Грегъри Макгрю, главен изпълнителен директор на MacStadium.

Васил Терзиев е бивш главен изпълнителен директор на българската софтуерна компания Telerik, която той съосновава през 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. Само в рамките на няколко години компанията се превръща в световен фактор при доставчиците на софтуерни решения, с общност от над 1,4 млн. разработчици и клиентска база от над 130 хиляди души.

През 2014 г. Telerik бе придобита от американската технологична компания Progress, в която Васил Терзиев зае поста главен директор „Иновации“. На тази позиция той отговаряше за дългосрочната стратегия за разрастването на компанията. В началото на 2017 г. Терзиев, заедно с останалите съоснователи на Telerik се отделиха от Progress и поеха стратегията и развитието на образователната организация Телерик Академия като самостоятелно бизнес начинание.

„В Telerik бяхме изцяло посветени на общността ни от разработчици, предоставяйки поддръжка и грижа за клиентите, която диктува стандарта на индустрията. Както Telerik, MacStadium също е фокусирана да въоръжи разработчиците на iOS софтуер с инструментите, услугите и инфраструктурата, необходими за ефективната колаборация в екипите, както и да им помогне да отговорят на постоянно увеличаващия се брой цикли на пускане на продукти на пазара”, коментира Васил Терзиев.

Коментар