EC скоро ще одобри сделката между Microsoft и Nokia

Очаква се Европейската комисия скоро да одобри сделката по придобиване на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft

Очаква се Европейската комисия скоро да одобри сделката по придобиване на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft

Покупката на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft вероятно ще бъде одобрена от регулаторните органи на Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Европейската комисия почти е завършила процеса на одобрение на сделката, без каквито и да е предварителни условия. По-рано тази година двете компании договориха продажба на телефонния бизнес на Nokia на Microsoft за сумата от 7,2 млрд. долара.

Към момента няма официални коментари по въпроса за одобрението от представители на Комисията, нито пък от страна на Microsoft и Nokia. Няколко други регулатори в страни като Индия, Израел, Русия и Турция, както и акционерите в Nokia вече одобриха продажбата.

След финализиране на сделката около 32 000 служители на Nokia ще преминат на работа в Microsoft. Засега софтуерният гигант не планира значителни кадрови промени. Нещо повече, Microsoft ще се нанесе в централата на Nokia в Еспо, а самата финландска компания ще си търси друга сграда.

Очаква се сделката да приключи в началото на 2014 година. В резултат, Microsoft ще поеме бизнеса със смартфони Nokia Lumia под управление на Windows Phone, както и линията устройства Asha.

Коментар