Жестоките игри увреждат главния мозък

Увлечението по компютърните игри с жестокост може да доведе до увреждане на мозъка. Това твърди тайванският психиатър Чоу Юан Хуа от централната болница в столицата Тайпе.

Докторът е изследвал 30 души на възраст 25 години. Преди и след игрите, психиатрите са измервали кръвообращението на доброволците в експеримента. Оказало се е, че игрите снижават притока на кръв в мозъка, като в по-голяма степен това се случва при игрите с насилие.

Екипът на д-р Чоу заключава, че заниманията с жестоки игри могат да се отразят пагубно на здравето на геймъра. Прекомерното играене води до реално увреждане на мозъка, предупреждава тайванският психиатър.

Коментари по темата: „Жестоките игри увреждат главния мозък”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Защо са губили толкова време за такова елемнтарно заключение – ми много ясно че се намалява притока на кръв като не се движиш и седиш на едно место. По тази логика работата на стол и четенето на книги също уврежда мозъка -_-

  2. TechNews.bg

    Ми то по тая логика всички под 30-35 и компютри ще да сме доста увредени вече…Бе направо с игрите (с ДВД-то или с акаунта например)да раздават и по една жълта книжка… 😉

Коментар