Смартфоните омръзват за четири месеца

Желанието за смяна на мобилния телефон е провокирано от медиите

Желанието за смяна на мобилния телефон е провокирано от медиите

Смартфоните бързо отегчават своите собственици, показват резултатите от проучване на британския оператор O2.

Една трета от потребителите искат да притежават най-новия модел смартфон. За тези хора е важно устройството им да отговаря на последната технологична мода, предаде Телеграф.

20% от анкетираните признават, че желанието им да обновят мобилния си телефон е провокирано от медиите. Около 19% пък сменят смартфона си под влияние на приятелите, които вече са направили това.

Най-любопитният факт от проучването е, че британците искат да си обновят смартфона три пъти в годината. Една четвърт от анкетираните са готови да разтрогнат договора с мобилния оператор и да платят компенсация, за да си купят нов смартфон. За 45% от потребителите именно договорите с оператора са преграда за покупка на нов смартфон.

60% от британците биха заменили мобилния си телефон, дори ако устройството работи нормално. Мъжете по-рядко планират смяна на телефона, ако той не им създава проблеми. За жените обаче най-важно е да следват модата.

Коментари по темата: „Смартфоните омръзват за четири месеца”

добавете коментар...

  1. иван

    Поредно доказателство, че жените са суетни кифли и ако ние, мъжете не им сложим юзди, ще затрият цялата планета!

  2. :о)

    абсолютно малоумна ширпотреба 🙂
    телефон ли е, смартфон или играчка…

  3. Иваньо

    А дано им омръзнат и таблетите, та да се съживи пазара на истинските десктоп компютри.

  4. Anonymous

    Та, преди време писах, че смартфона трябва да струва 100-160лв., за да може човек да го сменя на 1-2г., и ето оказах се прав. Поне това почти е сигурно, че ще важи за БГ поради факта за скъпите смартфони, и тарифи на мобилните оператори относно Интернет. Смехотворната скорост на сваляне след изтичане на максималната такава. Мобилните оператори трябва да си преразгледат тарифната политика на предплатените и договорните взаимоотношения с клиентите, като и макс скорост от начало до край… Както се казва за всеки влак си има пътници, но за България той е пътнически, като цяло ……

Коментар