Отстъпки за 4 млн. лв. дал eMAG.bg в Черния петък

52 000 продукта са купени от eMAG.bg на 29 ноември, по данни на компанията

52 000 продукта са купени от eMAG.bg на 29 ноември, по данни на компанията

Онлайн магазинът eMAG.bg  съобщи за рекорди в електронната търговия на 29 ноември, т.нар. Черен петък (Black Friday), който се организира за първи път и в България.

Със старта на събитието сайтът е бил посетен от 45 000 посетители, а за първите 5 минути са направени над 2 000 поръчки, твърдят от магазина.

„За целия ден регистрирахме над 1 200 000 посещения на eMAG.bg, което е абсолютен рекорд за онлайн търговията в България. Резултатът от това бяха над 52 000 закупени продукта, чиято обща стойност надхвърли 7 000 000 лева – повече, отколкото всички продажби на eMAG.bg за 2013 година преди Black Friday”, съобщи Юлиан Станчиу, изпълнителен директор на eMAG.

Само стойността на отстъпките надхвърля 4 000 000 лева, по думите на Станчиу. Компанията на 2 пъти е осигурявала допълнителни наличности – общо около 15 000 продукта.

Сред бестселърите е бил смартфонът за 99 лева, от който са продадени 1000 броя. Търговецът съобщава и за продажби на 7000 броя различни таблети, 18 000 домашни електроуреди и 1 000 бормашини.

Най-скъпата покупка по време на Черния петък е била на 4K Full HD телевизор с голям екран на цена над 20 000 лева.

eMAG твърди, че е инвестирал 1 000 000 лева в сървъри специално за Black Friday, за да не допусне срив във функционалността на сайта. Общата процесорна мощ на сървърите се равнявала на тази на 3 000 обикновени РС.

Над 200 000 от посещенията в сайта са регистрирани от мобилни устройства, като покупките от тях надвишават 250 000 евро, което също е рекорд за българската онлайн търговия, похвалиха се от магазина.

„По наши оценки, над 10 000 човека направиха първата си поръчка по интернет по време на Black Friday”, коментира Огнян Лахчев, маркетинг директор на eMAG.bg.

За първи път в България онлайн търговията е надхвърлила като обем класическия ритейл в рамките на един ден, посочиха от еMAG. Компанията е поела ангажимент да достави поръчаните продукти в периода от 2 до 7 декември.

Коментари по темата: „Отстъпки за 4 млн. лв. дал eMAG.bg в Черния петък”

добавете коментар...

  1. Даниела

    Аз поръчах телевизор в 7.20 на 29.11 .13 и ми го доставиха на 06 12 13 ,като преди това ми пуснаха мейл на 04. 12. 13 и смс за датата на доставката,бях информирана и от Спийди . БЛАГОДАРЯ!

  2. Gerhard

    Продават стоки, които след това тепърва поръчват от закъсали търговци. Чака се много, има твърде много хора не получили поръчката си, въпреки, че срока е изтекъл. На мен ми пратиха мейл и днес беше последния ден за получаване, от Спийди казаха, че нямат такава поръчка изобщо и че било масово явление. Освен това, силно намалените стоки бяха изчерпани още в 9.00 сутринта при начало 9.00 сутринта. Румънците твърдят, че са продали 10 000 от таблетите а 49лв, т.е 490 000 само от този таблет. В последствие в друго интервю където ги питат защо толкова бързо са се изчерпали и наистина ли са имали повече от един брой казват, че са продали 300 на тази цена. КЗП предупреди многократно, че са страшно некоректни. Няма да купя повече от тях, нищо.

  3. Anonymous

    браво на румънците! Всичко в статията е вярно!
    Те и техномаркет и Техноплис не са български вериги така че споко за печалбите…

  4. mimosh

    Защо да е провал 7млн.

    Колко Хора имат интернет, колко от тях пазарят по интернет и колко от пазарящите по интернет са си купили нещо?

  5. :о)

    Лично според мен 7 милиона е провал за оборот, на толкова рекламиран “Black РОМЪНЯСКА Friday” 🙂
    Ама щом хората се кефят там, значи…

  6. Валериан Букур

    Пък хитри тез мамалиги ве, гати остарялата стока утикаха… евала.

  7. Добре е

    Добре е в басейна със заспалите шарани да поплува румънска щука! За четири часа са отмъкнали за Румъния 2.5 милиона български евро от поръчки на по-стари модели ! Какво направиха вчера българските сайтове – абсолютно нищо ! С мързел пазар не се държи! Нито една българска суперпромоция и емаг им изяде главите преди коледа – хората вече си накупуваха при румънците…

  8. баи ганчо

    лъжат мамалигарите

  9. ivan

    Или си поръчахме доста неща на изгодна щена.Става въпрос за тези които бяха подготвени какво ще поръчват и бързи в цъкането на копчето.

  10. Митьо

    Добре си разчистихме складовете от залежала стока ….
    Толкова много продукти стават непродаваеми, защото са технологично остарели.

Коментар